21.08.2017

Rendezvény támogatás (5000 Euróig)

A Fare szervezet a Labdarugás (Football People) akció hetek keretében olyan szerteágazó magas szinvonalú és céltudatos kezdeményezéseket kíván ösztönözni, amelyek mindenkit bevonnak a helyi szintről egészen az elit labdarugás szintjéig. A rendezvény támogatásoknak mind nemzetközi mindpedig nemzeti szinten is hatással kell lenniük.

A 2017 Foci Rajongói (Football People) akció hetek október 5. és 19. kerülnek megrendezésre.

Támogatott tevékenységek
A következő rendezvényekre lehet támogatást elnyerni:
• Nemzeti illetve nemzetközi szintű konferencia
• Induló rendezvény, kerekasztal illetve oktatási anyag, film, kiállítás, kutatási jelentés, stb. bemutatása
• Film fesztivál
• Lobbi akció (parlamenti vagy regionalis közgyűlés szintjén)

Egyéb innovatív, nemzeti vagy nemzetközi szintű rendezvény.
A tamogatás elnyeréséhez a rendezvényeknek a labdarugáshoz kell, hogy kapcsolódjanak és a következő témakörök közül egyet vagy többet kell, hogy érintsenek:
1. Menekültek, beleértve menedékkérők és papír nélküli menekültek
2. Etnikai kisebbségek
3. Homofóbia és transzfóbia elleni fellépés
4. Nemi előmozdítás
5. Intézményi megkülönböztetés és kirekesztettség

Valamennyi projektet a Labdarugás Rajongói (Football People) akció hetek keretében kell megrendezni 2017. októbere során.

Odaítélési szempontok
Valamennyi pályázat a következő kiválasztási szempontok alapján kerül értékelésre:
• Érintett téma
• Nyílvánossági stratégia minősége
• Jó együttműködések és az érintett szereplők résztvétele
• Projekt hatása és elvárt eredményei

A Fare arra biztatja a pályázókat, hogy működjenek együtt másokkal, hogy a rendezvény hatását és láthatóságát növelni legyenek képes.
A rendezvény láthatósága és hatása ugyan olyan fontos mint a tartalma. Nem részesülhet támogatásban olyan pályázat, amelynek nincs részletes média és nyílvánossági stratégiája. Olvassa el a Media Support (media támogatás) részt és lépjen kapcsolatba a Fare-val mielőtt pályázna amennyiben ezzel kapcsolatosan a segítségünkre van szüksége.

Ki pályázhat?
A Rendezvény Támogatás felhívás valamennyi formális és informális csoport és szervezet előtt nyitva áll, amely képes bizonyitani, hogy képesek egy nemzeti vagy nemzetközi rendezvényt megszervezni és lebonyolítani.
Szervezett szurkolói csoportok, labdarugó egyesületek, emberi jogi szevezetek, oktatási intézmények, törvényalkotó hatóságok, döntéshozók, agytrösztök, kutatók, labdarúgó hatóságok, szkmai csoportok, stb. pélyázhatnak.
A támogatás Európában megvalósuló tevékenységekre összpontosít.

Mennyit lehet pályázni?
5000 euróig lehet pályázni. Ugyanakkor, a költségek legalább 20%-át önrészből kell fedezni. A tamogatás nem lesz több mint az összköltség 80%-a.
Valamennyi sikeres pályázónak alá kell írnia egy hivatalos megállpodást. A támogatás 50%-át megelőlegezzük, míg a maradék 50%-át a rendezvény után utaljuk.

A projekt lezárást követően a támogatásban részesült pályázóknak egy rövid pénzügyi beszámlót kell leadniuk írásban. Ennek a beszámolónak tartalmaznia kell a magas felbontású képeket, sajtó megjelenéseket, Youtube linkeket és közösségi média megjelenéseket.

Nem támogatott tevékenységek
A Rendezvények kiírás keretében nyújtott támogatást nem lehet meglévő rendezvények, egyszeri bajnokságok, stadionokban történő figyelemfelhívó akciók, így például, csapat transzperensek, zászlók, stb, valamint kisebb helyi fellépések finanszírozására felhaszni. Helyi rendezvények megrendezésére kérjük palyázzon kis támogatásra Augusztusban.

Pályázat
A pályázat itt elérheto augusztus 1.-től szeptember 3.-ig.

Click here for the Event Grants application form

Report incident